לןגן

בקלוואה חלווה ופיצוחים מעלפת

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 20/11/2017 | 10:47
בקלוואה חלווה ופיצוחים מעלפת

תקציר המתכון: והבקלוואה מה איתה??? היא אמיתיתתת תגידו לי??? ומה המצחיק פה... שהיא כזאת קלה להכנה שזה לא יאומן... תכינו כמה חומרים והיא שלכם😍😍😍 בקלוואה /סיון מלול💋

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 5 כוסות כל סוג של פיצוחים מעורבבים שאתם אוהבים שהם קצוצים גס להניח בקערה... להוסיף חצי כוס סוכר, 3 חלבונים (לא מוקצפים), כפית קינמון ו2 כוסות חלווה מגורדת... לערבב הכל יחד.

  2. לקחת בצק עלים (לא מרודד) רגיל.. נמיס 50 גר' חמאה מומסת... נבריש תבנית מלבנית בחמאה. נניח בגודל התבנית מלבן של הבצק עלים שיכסה את התחתית ושוב נבריש בנדיבות מהחמאה.

  3. 🌹סיון מלול🌹נעשה קצת חורים עם מזלג. יש????😛 נמשיך... לפזר את כל תערובת הפיצוחים על תחתית הבצק עלים ומעל הכל נשטח עוד חתיכה מהבצק, שתסגור את התערובת ונבריש שוב בחמאה. נעשה פסים עם סכין...פסים עדינים שיזכירו לנו אחריי האפייה שצריך לחתוך ישר ולא עקום😉😉😉 לצורות ריבועים... נאפה על חום 180 מעלות בשלב שהכי קרוב לתחתית התנור. כשהבצק מתנפח ונהיה זהוב ויפה זה מוכן. בנתיייםםםם שהבקלוואה בתנור...

  4. בסיר נשים 3 כוסות סוכר, 2 וחצי כוסות מים וחתיכת פרוסת לימון ונבשל אחריי שהבאנו להרתחה כ- 25 דק' עד לקבלת צבע עינברי. איך שהוצאנו את הבקלוואה נשפוף את הסירופ ומכאן נשאר לכם לשתף אותי בתוצאות ליל מנוחה 🌹🌹