לןגן

מרק ירוק עם אפונה יבשה ועדשים ירוקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/11/2017 | 21:00
מרק ירוק עם אפונה יבשה ועדשים ירוקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעיםםם ללקק ת'אצבעות, בריא, מזין, מתחסל בקלות, מרק מנצח לימי החורף.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול לחמם את השמן על להבה בינונית, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה

  2. להוסיף את תפוח האדמה, ראש פטרוזיליה, גזר, סלרי ולערבב לעוד 3-4 דקות נוספות

  3. להוסיף את השום הכתוש, לערבב לעוד 2 דקות נוספות

  4. להוסיף את האפונה היבשה והעדשים הירוקות לתבל בכוסבה יבשה, אבקת מרק עוף, כורכום, כמון, חוויאג' למרק תימני, פלפל שחור והמים הרותחים (מזכירה לכם שקו המים יהיה 2 ס"מ מעל הירקות)

  5. להנמיך להבה, לכסות את הסיר במכסה ולבשל כשעה ורבע עד שעה וחצי עד שהאפונה והעדשים מתפוררים

  6. זה הזמן להוסיף את המלח, לערבב היטב, לטעום (זהירות חם) ולשפר טעמים

  7. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר או בלנדר ידני עד למרקם קרמי אחיד

  8. שימו לב: המרק יוצא סמיך, אם רוצים יותר נוזלי תמיד אפשר להוסיף נוזלים

  9. מסירים מהלהבה ומוזגים לצלחות

  10. טיפים: לא חייב להשרות את האפונה היבשה והעדשים הירוקות, פשוט זמן הבישול מתארך בחצי שעה עד שעה

  11. ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים לכל קערה או זילוף של כמה טיפות של שמן זית כל אחד מה שהוא אוהב

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה