לןגן

פיצה פרח

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 19/11/2017 | 01:53
פיצה פרח

תקציר המתכון: הילדים מתלהבים מזה!!

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לרוטב

5-6 עגבניות מגורדות שלוש כפות רסק עגבניות, תבלינים

אופן הכנה

  1. לבצק:

  2. 500 גרם קמח מנופה, כף וחצי סוכר, כף שמרים, כוס וחצי מים פושרים, 2 כפות שמן זית, להתחיל ללוש ואז להוסיף כפית מלח. ללוש טוב לפחות 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולהתפיח חצי שעה.

  3. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק הבצק לכדורים ולהניח על משטח מקומח.

  4. למעוך את הכדור מעט בעזרת כוס (קטנה יותר מעיגול הבצק), לחתוך בעזרת סכין את הבצק מהכוס החוצה( ראו כמו בתמונה) כל שתי חתיכות להצמיד ולהדק(כמו בתמונה) להוציא את הכוס ולשים בכל פרח באמצע רוטב פיצה( אפשר גם קנוי) גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת, תוספות שאוהבים ולהתפיח שוב 10 דקות.

  5. להכניס לתנור שחומם מראש על 200-220 מעלות בתחתית עד שמוכן (בערך 10 דקות)

  6. לרוטב:

  7. לטגן בצל קצוץ, להוסיף חצי כף פפריקה ולטגן מעט. להוסיף 5-6 עגבניות מגורדות ושלוש כפות רסק עגבניות. לתבל במלח, כף שטוחה של סוכר, אורגנו, זעתר ושומשום ואפשר גם תבלין פיצה אם רוצים. לבשל על אש נמוכה חצי שעה בערך.