לןגן

כפיתות (קציצות תונסאיות)

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 18/11/2017 | 23:12
כפיתות (קציצות תונסאיות)

תקציר המתכון: כפיתות טעימות טעימות. מתכון של אמא שלי היקרה 😍 המתכון פה הוא פרווה,אפשר להוסיף בשר טחון/ חזה עוף טחון ולהפוך את הכפיתות לבשריות

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם יהיו רכים

  2. בינתיים קוצצים את כל הירק, שוטפים ומייבשים

  3. מגרדים את הבצל וסוחטים מהנוזלים. מוסיפים לקערה של הירק

  4. מגרדים את השום (בחלק הקטן של במגרדת), סוחטים מהנוזלים ומוסיפים לקערה של התערובת

  5. מגרדים לקערה את ראש הסלרי ושורש הפטרוזליה דק (בחלק הקטן של במגרדת)

  6. מגרדים את הקישוא והדלעת, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לתערובת

  7. מקלפים את תפו"א, מועכים ומוסיפים לתערובת

  8. מרטיבים את הלחם, סוחטים טוב טוב ומוסיפים לתערובת

  9. מוסיפים את הסולת

  10. מתבלים ומערבבים

  11. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים אם התערובת עדין קשה מוסיפים עוד ביצה אם התערובת דלילה מידי מוסיפים עוד קצת סולת

  12. זה הזמן להוסיף את הא. אפיה למי שמעוניין

  13. לתת לתערובת לנוח כמה דקות

  14. מכדררים לעיגולים פחוסים בגודל של קציצה ממוצעת. מטגנים בשמן עמוק וזוללים בתאבון