עופות ותפוא בתנור בשילוב ירקות
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 17/11/2017 | 09:50
תקציר המתכון:
מנת דגל ססגונית ומפנקת שמככבת אצלנו בשולחן ערב השבת
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
6-8 חלקי עוף ( שוק, ירך )
-
2 בצלים גדולים חתוכים קוביות בינונית
-
5-6 תפוא חתוכים קוביות בינוניות
-
1 גזר פרוס
-
1 שן שום קצוצה
-
חתיכת פלפל אדום צהוב ירוק וחריף
-
חתוכים רצועות
-
עגבניות שרי שלמות
בקערה
-
מלח לפי הטעם, מעט פלפל מקאלף , כף פפריקה מתוקה, כפית גדושה כורכום , כפית אבקת מרק מרכיבים טבעיים , 1/2 כפית פיטרוזיליה יבשה( מחנות תבלינים, 2 כפות סילאן טבעי, מעט פלפל צילי גרוס , 3 כפות שבבי בצל מטוגן, 2-3 כפות שמן, כוס וחצי מים
אופן הכנה
-
לשים את הירקות החתוכים והעופות בקערה
-
להוסיף תיבול ולערבב היטב את הכל
-
לסגר על מגש עם נייר אפיה.
-
לכסות בנייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש טורבו אפיה 200 מעלות עד להשחמה טובה
-
להניח את המגש בשלב אחד פחות מהשלב האמצעי
-
לפזר ירוקים קצוצים ולהגיש
-
וזו מנה חלומיתתת והילדים שלי לא מוותרים עליה בשבת
-
צרפתי תמונות
-
שלבי הכנה