פשטידת גבינות ופטריות בנגיעות טבעות בצל וזיתים
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 17/11/2017 | 06:29
תקציר המתכון:
פשטידה חלבית מפנקת טעימה יפהפיה ומזינה בציק צאק
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
3 פטריות ענקיות טריות פרוסות
-
1/2 בצל לבן פרוס עיגולים דקים
-
3 ביצים
-
7 כפות גדושות קמח
-
1/2 כפית אבקת אפיה
-
1 קופסאת קוטג 5%. ( 250 גרם)
-
2 כפות גדושות גבינה לבנה
-
2 כפות גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
-
1 שמנת חמוצה 15%
-
חתיכת גבינה בולגרית 5% מפוררת
-
( לא חייב אותן גבינות ששמתי. ניתן להשתמש בגבינות שבוחרים ושיש בבית )
-
חופן טבעות זיתים ירוקים
-
2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לריבועים כמו בתמונה
-
תבלינים: מעט מלח , מעט פלפל מקאלף , 2 כפות שבבי בצל מטוגן, 1/4 כוס חלב,
אופן הכנה
-
לערבב את הכל ולצקת מחצית מכמות התערובת על מגש עם נייר אפיה ( השתמשתי במגש ריבוע 23/23)
-
לסדר ריבוע גבינה צהובה על התערובת ולצקת את חצי התערובת הנותרת ולשטח
-
לפזר מעל פרוסות פטריות ופרוסות דקות של טבעות בצל לקישוט ולפזר מעט בצל מטוגן .
-
להכניס לתנור שחומם מראש טורבו אפיה
-
180-190 מעלות ולאפות עד להשחמה טובה.