לןגן

סמבוסק במילוי טונה

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 16/11/2017 | 10:57
סמבוסק במילוי טונה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לנפות את הקמח לעשות גומה ולהוסיף את שאר המרכיבים חוץ המלח. ללוש בצק רך ומעט דביק ובסוף להוסיף את המלח. ללוש בערך 10 דק׳ עם חופן של שמן. לכסות בניילון ולהתפיח למשך שעה.

  2. על משטח משומן לחלק ל-25 כדורים (לכסות בניילון שלא יתייבשו).

  3. הכנת המילוי: במחבת לשים שמן ולטגן את הבצל והגמבה, להוסיף את הרסק והתבלינים לערבב ולכסות ולהנמיך את הלהבה למשך 10 דק׳ ואז להוסיף את הטונה (לסנן מהשמן). לאחר שהמילוי התקרר להוסיף את תפוח״א וביצים קשות חתוכות לקוביות.

  4. לרדד את הבצק עם מעט שמן לשים כף גדושה מהמילוי ולסגור לחצי ירח. להתפיח על מגש מרופד בערך 20 דק׳ להבריש בביצה ולפזר שומשום, ולאפות בתנור שמחומם מראש 200 מעלות עד להזהבה.