לןגן

עוף צרפתי אפוי בארבעים שיני שום

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 15/11/2017 | 19:45
עוף צרפתי אפוי בארבעים שיני שום

תקציר המתכון: הריחות מחלחלים אל המידשאות ושבילי הקיבוץ ומקדמים את פני בני הבית בערבי שישי. כלתי שמחה תמיד לגלות שהניחוחות מקורם בארוחה שמחכה לה.....

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

1. העוף

2. רוטב השרייה - לערבב הכל

3. הסמכת הרוטב בתום האפייה

אופן הכנה

  1. הכנה יום מראש - להשרות את העוף ברוטב השרייה למשך לילה

  2. האפייה - לחמם תנור ל-200 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח בתבנית את הרוטב והעוף, כשהעור פונה כלפי מעלה . לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה

  3. הסמכת הרוטב בתום האפייה - להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו. לצקת את הרוטב לקלחת ולהסיר שומן עודף. להסמיך עם תערובת בחושה של מים וקמח/קורנפלור

  4. לתקן טעמים

  5. תוספות (ראו במתכונים נפרדים) - תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול, אורז בסמטי או מניפת בטטות בעשבי תיבול