לןגן

עוף אפוי בלימון, שום, טימין, רוזמרין וטרגון - בניחוח צרפתי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 15/11/2017 | 19:11
עוף אפוי בלימון, שום, טימין, רוזמרין וטרגון - בניחוח צרפתי

תקציר המתכון: טעמים וניחוחות נפלאים שמעלים זיכרונות נוסטלגיים מטיול בצרפת

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

1. העוף - 6 מנות

2. תערובת לתיבול ושרייה

3. ירקות

4. לבחירה - תמיסה להסמכת הרוטב

אופן הכנה

  1. לעסות את הכרעיים בתערובת התיבול ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור

  2. לחמם מראש תנור ל- 230 מעלות / 250 בטוסטר אובן

  3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח עליה פרוסות לימון וראשי שום חצויים ועליהם שכבה נוספת של כרעי העוף

  4. לאפות משך 45 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור - חשוב !!!

  5. להניח את העוף בקדירת הגשה מכוסה ולשים בצד למשך 20 דקות – העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו

  6. להכין רוטב ולהסמיך (לבחירה) - להעביר את הרוטב לסיר ולשפוך את עודפי השומן. להביא לרתיחה על אש הגז. להוסיף את התמיסה להסמכת הרוטב ולתקן טעמים