לןגן

מרק תפוחי אדמה מוקרם עם קישואים שום תימין ושמנת - בניחוח צרפתי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 15/11/2017 | 18:42
מרק תפוחי אדמה מוקרם עם קישואים שום תימין ושמנת - בניחוח צרפתי

תקציר המתכון: כמה פשוט ככה טעים - סמיך, משביע, עדין וקטיפתי. אין כמוהו לערב חורף גשום וקרררר ....

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. הירקות

2. לטיגון

3. לבישול המרק

4. להסמכה, במידת הצורך

5. לסיום

6. להגשה - לבחירה

אופן הכנה

  1. הירקות - לחתוך תפוחי אדמה וקישואים לקוביות גדולות

  2. טיגון - לקצוץ את הבצל, להלהיט שמן בקדרה ולהזהיב את הבצל עם כפית מלח (המלח מזרז תהליכים ומקרמל כמו סוכר). להוסיף שיני שום פרוסות לטיגון קצרצר, מבלי לחרוך

  3. בישול המרק - להוסיף את הקישואים ותפוחי האדמה לטיגון-ערבוב של כ-5 דקות, להוסיף מים רותחים ואת שאר המצרכים ולבשל עד לריכוך הירקות

  4. לרסק למחית חלקה בעזרת בלנדר מוט

  5. להסמיך, במידת הצורך, בעזרת בלילה של קמח ומים (ללא גושים) ולהביא לרתיחה קצרה

  6. לכבות את האש, להוסיף שמנת לבישול, לבחוש ולתקן טעמים

  7. להגשה - לבחירה - קרוטונים