לןגן

קציצות איטלקיות ברוטב עגבניות, יין ועשבי תיבול

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 15/11/2017 | 07:41
קציצות איטלקיות ברוטב עגבניות, יין ועשבי תיבול

תקציר המתכון: קציצות טעימות טובלות ברוטב עגבניות עשיר. מתכון שמושאל ברכיביו ובטעמו מרוטב הבולונז המוכר ולכן אהובות גם על ילדים

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. לטיגון

2. לתערובת הבשר לקציצות

3. לרוטב עגבניות

4. לבישול הקציצות

5. להסמכת הרוטב, במידת הצורך

6. לעיטור המנה

אופן הכנה

  1. הכנה יום מראש - אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות - את הבשר המתובל, הבצל המטוגן והרוטב - והבישול ייעשה ביום הארוחה

  2. הכנת הבצל והשום המטוגנים - להזהיב בצלים בשמן זית ומלח ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך (חצי עבור הקציצות וחצי לרוטב)

  3. הכנת תערובת הבשר לקציצות - לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה ולחמניות (כל פריט בנפרד) ולהוסיף את שאר המצרכים. ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים בקירור

  4. הכנת רוטב עגבניות - לקצוץ גס את הגזר, הסלרי והעגבניות במעבד מזון. להוסיף את שאר מצרכי הרוטב ולערבב

  5. בישול הקציצות - להוסיף לרוטב מים ולהביא לרתיחה. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל ולהוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות. לכסות ולבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש נמוכה

  6. הסמכת הרוטב בסוף, במידת הצורך - עם מים וקורנפלור / קמח

  7. תוספות למנה - להגיש לצד ספגטי, או פסטה פנה, פירה, ניוקי או פולנטה

  8. עיטור המנה - עם שפע של עלי ריחן ופרמזן מגוררת (לא לשומרי כשרות)

  9. ניתן לאכול חם או קר בכריכים

  10. הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל