פסטה איטלקית ברוטב עגבניות טריות- סלסה קרודה
מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 14/11/2017 | 07:15
תקציר המתכון:
פסטה קיצית קלה, מהירת הכנה, מרעננת וטעימה-טעימה
קטגוריה: פסטה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
1. הפסטה ל- 4-6 מנות
-
500 ג' ספגטי מקמח לבן/מלא (מפיק 4 כוסות פסטה מבושלת)
-
4 כפות שמן זית
2. לסלט
-
5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
-
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים / פילטים אנשובי (לא ניסיתי)
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
4 שיני שום קצוצות דק
-
תבלינים - 1 כפית אורגנו יבש (או עלים טריים קצוצים דק) + 0.5 כפית תימין יבש (או עלים טריים) + לבחירה - פלפל אדום חריף טרי פרוס / קורט פלפל שאטה גרוס + 1 כפית מחוקה סוכר חום + 1 כפית מלח דק (פחות, אם משתמשים באנשובי)
2. עיטור המנה (לא בארוחה בשרית)
-
גבינת פרמזן מגוררת / פטה או בולגרית מפוררת
אופן הכנה
-
טיפ לארוחה מהירה - אני נוהגת להקפיא ספגטי במנות אישיות. בזמן חימום הפסטה במיקרוגל, אני מכינה בזריזות את הסלט ו....ו-וו-אלה המנה מוכנה לרעבים
-
בישול הפסטה - לבשל לדרגת אל-דנטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולערבב בשמן זית
-
הכנת המנה - לערבב את הסלט המוכן יחד עם הפסטה החמה ולהוסיף שפע של עלי ריחן שלמים או מגולגלים וגזורים דק במספריים
-
עיטור המנה (לוותר בארוחה בשרית) - בגבינת פרמזן מגוררת / פטה או בולגרית מפוררת