לןגן

44

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 14/11/2017 | 05:31
44

תקציר המתכון: תבשיל בשר עם שעועית לבנה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תבשיל בשר עם שעועית לבנה

  2. תן תן ת'לחם...🍞🍞🍞

  3. לבשל בסיר לחץ ביחד בשר מס' 8 ו-500 גר' שעועית לבנה איזה גודל שרוצים עם מים טיפה מעל לגובה של הבשר והשעועית להוסיף כף פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, כפית כורכום וכף מלח. אם אין סיר לחץ לבשל בסירים נפרדים את הבשר והשעועית עם אותם תבלינים רק שלשעועית נוסיף כפית אבקת אפייה. לאחר שהכל התרכך נשטוף ונסנן מנוזלים. ננקה את הבשר מהשומן, נחתוך לקוביות.

  4. בסיר רחב נשים מעט שמן , 2 פלפל שאטה, קוביות מ-2 עגבניות ו- 4 שיני שום. נטגן מעט להתרככות נוסיף 2 כפות רסק עגבניות וכף פפריקה חריפה/מתוקה לעוד טיגון של כמה שניות תוך ערבוב לפתיחת הטעמים. כעת נוסיף את השעועית והבשר נמלא עד לגובה לא מעל הבשר!!! נתבל בכף כמון, מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם חצי צרור פטרוזיליה, כפית כורכום לערבב הכל לשפר טעמים ולבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך בערך 25 דק'. אם עדיין השעועית לא התבשלה והבשר לא מוכן המשיכו בישול של עוד חצי שעה על אש נמוכה.