לןגן

חלה אפויה בחמאת שום ועשבי תיבול איטלקיים

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 14/11/2017 | 03:34
חלה אפויה בחמאת שום ועשבי תיבול איטלקיים

תקציר המתכון: חלת השום האפויה תציף לכם את הבית בניחוחות שאין לעמוד בפניהם. קליפתה פריכה ותוכה חם, רך וספוג בחמאת שום. תוסיפו לה מרק חורפי מנחם ותקבלו ארוחת ערב מושלמת.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

1. החלה - אפשר גם חלה מיום אתמול

2. חמאת שום

אופן הכנה

  1. חמאת השום - לקצוץ ולערבב את כל המצרכים

  2. הכנת החלה - לפרוס אותה אופקית לאורכה פעמיים וליצור 3 שכבות. למרוח חמאת שום בין השכבות. לפרוס את החלה אנכית לפרוסות עבות, אך לא עד הסוף, כך שהיא תישאר מחוברת בבסיסה

  3. האפייה - להכניס לתנור או טוסטר-אובן שחומם ל-250 מעלות ולאפות כ-5 דקות

  4. ההגשה - להגיש חם לצד מרקי חורף וכל סועד תולש פיסות חלה ונהנה

  5. הקפאה - ניתן להקפיא לפני האפייה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר

  6. גיוון - עם אותו תיבול ניתן להכין בגט או לחמניות