תקציר המתכון: חלת השום האפויה תציף לכם את הבית בניחוחות שאין לעמוד בפניהם. קליפתה פריכה ותוכה חם, רך וספוג בחמאת שום. תוסיפו לה מרק חורפי מנחם ותקבלו ארוחת ערב מושלמת.
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
חמאת השום - לקצוץ ולערבב את כל המצרכים
הכנת החלה - לפרוס אותה אופקית לאורכה פעמיים וליצור 3 שכבות. למרוח חמאת שום בין השכבות. לפרוס את החלה אנכית לפרוסות עבות, אך לא עד הסוף, כך שהיא תישאר מחוברת בבסיסה
האפייה - להכניס לתנור או טוסטר-אובן שחומם ל-250 מעלות ולאפות כ-5 דקות
ההגשה - להגיש חם לצד מרקי חורף וכל סועד תולש פיסות חלה ונהנה
הקפאה - ניתן להקפיא לפני האפייה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר
גיוון - עם אותו תיבול ניתן להכין בגט או לחמניות