לןגן

סלסלות שומשום

מאת: אתי ממן, פורסם: 14/11/2017 | 03:17
סלסלות שומשום

תקציר המתכון: מתוק וטעים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת בצק - בקערת מיקסר וו לישה מערבבים קמח,שמן,מים,מלח,שומשום, מחית וניל, מערבלים עד לקבלת בצק רך, עוטפים בניילון נצמד, מניחים בצד חצי שעה, משמנים תבניות אלומיניום או סיליקון בכל צורה (מומלץ תבנית מסאפן), מקמחים משטח עבודה, מרדדים לעובי חצי ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר התבנית, מעבירים לתבניות ומהדקים, אופים 170 מעלות כחצי שעה.

  2. להכנת סירופ - בסיר על להבה נמוכה מוסיפים מים, סוכר, מיץ לימון, מבשלים עד להסמכת הסירופ.

  3. טובלים את הסלסלות ומניחים הפוך על נייר אפיה.

  4. להכנת פיצוחים מקורמלים - קולים את הפיצוחים בתנור כרבע שעה, (מנערים מידי פעם), בסיר על הגז שמים מים עם גלוקוזה, סירופ מייפל מערבבים עד להסמכה, מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים, מצננים וטוחנים גס במעבד מזון.

  5. ממלאים באדיבות את הסלסלות..

  6. שלכם באהבה אתי ממן