לןגן

צ'ורוס - נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 14/11/2017 | 02:58
צ'ורוס - נורית ג.

תקציר המתכון: צ'ורוס מטריף וקל להכנה ניתן למלא בריבת חלב כמיטב המסורת או לטבול בגאנש שוקולד או שוקלד לבן אפשר לפזר סוכר וקינמון מעל.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בסיר המים, המזולה, הסוכר והמלח להביא לידי רתיחה.

  2. מיד לשפוך לזה הקמח ולערבב בעזרת כף עץ.

  3. להנמיך האש ולערבב עד להפרדות הבצק מהדפנות, להוריד מהאש.

  4. להעביר למיקסר ולערבב מעט שיתקרר (אני הפעם השתמשתי במקסר יד) נורית ג.

  5. ולהכניס ביצה ביצה עד להבלעות הביצה ואיחוד הבצק.

  6. להכניס צנתר כוכבי בינוני (ניתן להכין בצנתר שתבחרו לצ'ורוס דקים או עבים.. לבחירתכם)

  7. לשק זילוף עמיד וחזק .. כי יש קושי קל בלזלף הבצק הרבוך.

  8. בסיר בינונית לשים שמן על לגובה חצי לפחות. חום השמן חייב להיות 160 מעלות (!) חייב !!

  9. פחות מזה הבצק יספוג שמן רב. אם יש לכם מד חום לבדוק עד להגעה ל-160 מעלות.

  10. להתחיל לזלף ואני הסתייעתי בעזרת מספריים כדי להפריד הבצק משק הזילוף.

  11. למלא כ-3/4 מהמקום בסיר (כי מתנפחים טיפה) לתת לזה לקבל צבע כ-2 דקות ולהפוך.. לבדוק..

  12. לאחר שמקבל צבע גם בצד השני להוציא בעזרת כף מסננת. ולהמשיך ביתר המסה.

  13. הצעות הגשה :

  14. ניתן לצפות כל אחד בסוכר ולהגיש.

  15. ניתן לשים בקערה סוכר וקינמון ואז לצפות כל אחד.

  16. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש.

  17. ניתן להגיש ליד הצורוס קערית גאנש / ריבת חלב / גאנש שוקולד לבן / ריבה

  18. ניתן במקביל גם לזלף לאמצע הצ'ורוס מהמליות שהצעתי.

  19. יאמייייייייייייי

  20. ב ת י א ב ו ן