לןגן

פסטה פרימוורה איטלקית

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 13/11/2017 | 21:08
פסטה פרימוורה איטלקית

תקציר המתכון: פסטה אביבית ססגונית טעימה עתירת ירקות. אם תוותרו על ההגשה עם גבינת פרמזן, תוכלו לצרפה כתוספת לארוחה בשרית

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. ירקות ל-4-6 מנות

2. לטיגון הירקות

3. תוספות לירקות

4. הפסטה

5. להגשה

אופן הכנה

  1. הכרובית / ברוקולי - להשרות לשעה במים עם מלח וחומץ, לסנן ולשטוף

  2. קיצוץ הירקות - לרצועות או לריבועים

  3. ........................................................

  4. הקפצת הירקות בקדרה לדרגת אל-דנטה

  5. ........................................................

  6. להלהיט כף שמן בקדרה ולטגן את הפטריות מעט בנפרד, ללא מלח כדי שלא יפרישו נוזלים ולהניח בצד

  7. להלהיט עוד כף שמן בקדרה ולטגן בו בזריזות שום, מבלי לחרוך

  8. להוסיף את שאר הירקות בסדר הכתוב

  9. להוסיף זיתים ותבלינים

  10. הפסטה - מבשלים אל-דנטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מוסיפים לקדרת הירקות ובוחשים. אני חוטאת למסורת האיטלקית - מכינה את הפסטה מראש, מסננת, מתבלת בשמן זית, בוחשת ומניחה בצד. כשהירקות מוכנים אני מחממת את הפסטה במיקרוגל ומוסיפה אותה לירקות, בוחשת מעט ומגישה.... יסלחו לי האיטלקים....

  11. להגשה - לעטר בפרמזן, עלי ריחן וצנוברים קלויים