לןגן

כרובית שלמה בתנור של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/11/2017 | 19:00
כרובית שלמה בתנור של סבתא לאה

תקציר המתכון: תוספת טעימה ויפיפייה, מתאימה לכל ארוחה, סתם לנשנוש, השילוב של אידוי וצלייה עושה טעם של עוד, הכרובית נמסה בפה והטעם יאמיייי, מתכון קל להכנה כל אחד יכול

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת הכרובית: חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו לפח, בדקו שהכרובית יושבת היטב במצב שטוח על התבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית גזע הכרובית ויישרו

  2. הכניסו את הכרובית בשלמותה לסיר עם מלא מים קרים (ס"מ מים מעל הכרובית) מוסיפים כף מיץ לימון וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 7 דקות נוספות

  3. מסננים היטב במי ברז ונותנים לכרובית כמה דקות להתקרר ולהתייבש

  4. בקערה לערבב היטב את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה

  5. מורחים היטב את הכרובית מלמטה ומלמעלה בעזרת הידיים (ממליצה להפוך את הכרובית ולמרוח היטב עד שהרוטב נכנס גם לחריצי הכרובית)

  6. מחממים תנור ל-200 מעלות

  7. מניחים את הכרובית על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות

  8. לאחר 25 דקות להוריד את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 20-25 דקות עד להזהבה יפה (ממליצה בעזרת סכין חדה לבדוק שאכן הכרובית צלויה היטב, עם הסכין עוברת חלק הכרובית מוכנה)

  9. הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה

  10. הגישו עם טחינה ירוקה הכי טעיםםם!!!

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה