לןגן

חלת שום, לליווי מרקי חורף ומתאבנים, בתיבול שמן זית ועשבי תיבול איטלקיים

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 12/11/2017 | 17:13
חלת שום, לליווי מרקי חורף ומתאבנים, בתיבול שמן זית ועשבי תיבול איטלקיים

תקציר המתכון: היא גונבת את ההצגה מהמרק או המתאבנים והסלטים שמלווים אותה... איזה ניחוחות... איזה טעם... המתכון בהשראת ג'יימי אוליבר ובשינויים קלים שלי

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

1. החלה

2. מצרכים לתיבול

אופן הכנה

  1. לקצוץ גס את עשבי התיבול והשום ולהמליח

  2. לפרוס את החלה, אך לא עד הסוף, כך שהחלה תישאר מחוברת בבסיסה - פריסה ראשונה שחוצה אנכית את החלה לאורכה + פריסה שנייה לפרוסות עבות

  3. לתחוב את חומרי התיבול בין הפרוסות ולטפטף שמן זית

  4. לחמם את התנור ל-180 מעלות

  5. לקמט 2 ניירות אפייה, להרטיב, לסחוט, ליישר ולהניח בחפיפה

  6. לעטוף את החלה בנייר האפייה ולאפות משך 20 דקות

  7. ניתן להקפיא לפני האפיה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר

  8. ההגשה - להגיש חם לצד מרק חורפי, או מגוון מתאבנים וסלטים וכל סועד תולש פיסות חלה ונהנה