לןגן

עוגת שמרים קיפולים

מאת: Ettie , פורסם: 11/11/2017 | 08:26
עוגת שמרים קיפולים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למריחה על העוגות

למריחה על עלה הבצק

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים לאיחוד עם וו לישה.

  2. ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל ומוסיפים לה את החלב ומערבבים. התערובת צריכה להיות פושרת.

  3. שופכים את תערובת החמאה והחלב למיקסר, מוסיפים גם את הביצים ומפעילים את המיקסר. לשים כך 5 דקות עד שמתחיל להתגבש בצק רך ויפה.

  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. סך הכל לשים 10 דקות.

  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים במקום חמים לשעה עד שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

  6. מקמחים משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור. שני כדורים מחזירים לקערת ההתפחה ומכסים.

  7. על משטח מקומח פותחים את הכדור לעלה די עבה.

  8. מורחים שוקולד למריחה על 2/3 מאורך העלה ועליו בעזרת מסננת דקה מפזרים כף קקאו ומעליו כף סוכר.

  9. מקפלים את החלק הנקי של העלה על 1/3 הבצק המכוסה בשוקולד, ואת החלק עם השוקולד מקפלים על החלק הנקי.

  10. חוזרים על הפעולה פעם נוספת. פותחים את העלה מורחים 2/3 ממנו בשוקולד קקאו וסוכר ומקפלים ל-3 כמו בפעם הקודמת.

  11. מרדדים את הבצק למלבן מעט ארוך יותר מהתבנית שבה נשתמש וחותכים משני צדדיו פסים אלכסוניים. קולעים את הפסים פעם מימין ופעם משמאל ומעבירים בזהירות לתבנית אינגליש מוארכת.

  12. מכסים את התבניות במגבת ומשאירים לתפיחה של כ-20 דקות.

  13. מורחים את העוגות שתפחו בזהירות בחלמון ביצה מעורב במעט מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות לאפיה של 30-40 דקות או עד שהעוגות שחומות ויפות.

  14. בזמן שהעוגות בתנור מרתיחים את כל חומרי סירופ הסוכר ומניחים בצד לקירור.

  15. כשהעוגות יוצאות מהתנור ובעודן חמות מורחים עליהן בעזרת מברשת את סירופ הסוכר. אני מורחת כמה וכמה שכבות.