לןגן

מלבי

מאת: מירי גולני, פורסם: 10/11/2017 | 22:38
מלבי

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להביא לרתיחה את החלב,שמנת להקצפה, והסוכר. לערבב במטרפה עד המסת הסוכר

  2. במקביל לערבב בקערה את הקונפלור ו-1/2 כוס חלב, למרקם חלק ללא גושים. כשתערובת החלב בסיר הגיעה לרתיחה, יוצקים מספר כפות מתערובת החלב לקערת הקורנפלור

  3. לצקת לאט לאט את תערובת הקונפלור לסיר. להמשיך ולערבב עם המטרפה עד שמסמיך ולהשגיח שהקונפלור לא ישקע בתחתית הסיר. להוסיף מספר טיפות מי ורדים. ולהוריד את הסיר מהאש

  4. לצקת את הבלילה לכלי הגשה 3/4 מגובהו ולהכניס את הכלים למקרר

  5. לפני ההגשה לצקת על המלבי - סירופ מלבי, 2 טיפות מי ורדים, ולקשט בצנוברים, קוקוס, אגוזי מלך או פיסטוקים.