לןגן

פירה תפוחי אדמה אפוי, בתיבול רוזמרין ורוקפור ובניחוח איטלקי/צרפתי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 10/11/2017 | 22:37
פירה תפוחי אדמה אפוי, בתיבול רוזמרין ורוקפור ובניחוח איטלקי/צרפתי

תקציר המתכון: תוספת מעודנת נפלאה לשבועות ולארוחה חלבית חגיגית

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. תפוחי אדמה ל-6 מנות

2. לרוטב

3. לפירה

אופן הכנה

  1. ..................

  2. תפוחי האדמה

  3. ..................

  4. לקלוף, לחתוך לקוביות ולהשרות במים עד לבישול

  5. לבשל בסיר עם מי ברז משך 15 דקות לאחר הרתיחה (או במיקרוגל, בכלי סגור-7 דקות לכל תפו"א גדול-בינוני)

  6. ..................

  7. רוטב החמאה

  8. ..................

  9. להמיס בסיר את כל מצרכי הרוטב ולהמשיך ולבשל מעט על החום הכי נמוך

  10. .........

  11. הפירה

  12. .........

  13. לסנן את תפוחי האדמה, לייבש היטב ולמעוך לפירה

  14. להוסיף את רוטב החמאה ושאר הרכיבים

  15. לערבב בקיפול רק עד שהמסה אחידה ולפני שתעשה צמיגית

  16. ..........

  17. האפייה

  18. ..........

  19. להניח שכבה גושנית בתבנית משומנת ולאפות ב-170 מעלות 30-35 דקות