לןגן

עוף איטלקי מרופד בעשבי תיבול ואפוי עם תפוחי אדמה ובטטות

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 10/11/2017 | 19:23
עוף איטלקי מרופד בעשבי תיבול ואפוי עם תפוחי אדמה ובטטות

תקציר המתכון: עוף שלם צלוי מושלם וללא מאמץ - שחום ופריך מבחוץ והפנים עסיסי ומבושם בעשבי תיבול שהוחדרו מתחת לעור. יאמי.....

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. העוף

2. מחית עשבי התיבול - במעבד מזון

3. תפוחי האדמה ו/או בטטות

4. להסמכת הרוטב בתום האפייה

אופן הכנה

  1. ...........................

  2. תיבול העוף יום מראש

  3. ...........................

  4. מאזור החזה, מפרידים בעדינות את העור מהבשר, כולל הרגליים

  5. בעזרת כף מחדירים את מחית עשבי התיבול בין העור לגוף ומעסים כדי לפזר באופן אחיד מסביב

  6. מעסים במחית גם את פנים העוף ומבחוץ

  7. מניחים בבטן העוף לימון שלם בקליפה

  8. משהים ללילה בקירור

  9. .........................

  10. האפייה למחרת היום

  11. .........................

  12. מחממים תנור ל-200 מעלות

  13. מתבלים ומעסים את תפוחי האדמה / בטטות ומניחים אותם סביב דפנות התבנית ואת העוף במרכז, כשהחזה כלפי מעלה

  14. במהלך האפייה מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף ותפוחי האדמה במרינדה

  15. צולים את העוף בתנור חם - 35 דקות כשהחזה כלפי מעלה + 30 דקות כשהחזה כלפי מטה

  16. מניחים את העוף בצד למשך 20 ד' עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו

  17. מעבירים את רוב הרוטב לקלחת

  18. ממשיכים להשחים את תפוחי האדמה בתנור במצב טורבו משך 15-20 דקות להיזהר מחריכה !!!

  19. ...................

  20. הסמכת הרוטב

  21. ...................

  22. לשפוך את עודפי השומן שברוטב ולהביא לרתיחה עדינה

  23. להוסיף לרוטב תערובת של קורנפלור/קמח ומים

  24. לבשל 2-3 דקות תוך בחישה

  25. לתקן טעמים

  26. .........

  27. להגשה

  28. .........

  29. מגש עם נתחי העוף, כשסביבם תפוחי האדמה

  30. בצד כלי עם שפע של רוטב