לןגן

לזניה חלבית איטלקית - הכל בסיר אחד

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 10/11/2017 | 17:37
לזניה חלבית איטלקית - הכל בסיר אחד

תקציר המתכון: לזניה פשוטה וטעימה כל-כך, מבית היוצר של רות סירקיס, עם מעט שינויים שלי.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. הפסטה

2. תערובת גבינות וביצים

3. רוטב העגבניות

4. גבינה צהובה

5. רוטב בשאמל כציפוי עליון

אופן הכנה

  1. מגוון אפשרויות להכנה מראש

  2. ....................................

  3. ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור

  4. ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה

  5. ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה

  6. האטריות

  7. ...........

  8. לבשל לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב

  9. לערבב עם שמן זית, למניעת הידבקות

  10. תערובת גבינות וביצים

  11. ............................

  12. לבחוש את כל המצרכים

  13. רוטב עגבניות

  14. .................

  15. לבחוש את כל המצרכים

  16. הגבינה הצהובה

  17. ....................

  18. לרסק גס בפומפייה

  19. רוטב בשאמל כציפוי עליון

  20. ................................

  21. להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה

  22. להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה

  23. להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק

  24. להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה, ללא גושים

  25. להוסיף גבינה צהובה בבחישה

  26. לתקן טעמים

  27. הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ

  28. .........................................................................

  29. מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / 1 כוס גבינה מגוררת

  30. ושוב - מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / שכבה עליונה - רוטב בשאמל

  31. האפייה

  32. .........

  33. לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום

  34. ההגשה

  35. .........

  36. להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם