לןגן

לזניה בשר ותרד, פטריות וגבינה

מאת: מירי גולני, פורסם: 09/11/2017 | 09:28
לזניה בשר ותרד, פטריות וגבינה

תקציר המתכון: את המתכון קיבלתי מלבנת, חברה לעבודה. לזניה מאוד עשירה וטעימה. מי ששומר כשרות שיצפה את הלזניה ברוטב בשמל במקום גבינה .

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: לא כשר, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מזהיבים את הבצלים. להוסיף שום ולטגן מעט (להיזהר לא לשרוף את השום)..

  2. להוסיף את הפטריות החתוכות ולטגן עד שיהיו שחומות..

  3. להוסיף את הבשר ולטגן עד שצבע הבשר משתנה לחום. להוסיף את עלי התרד ולטגן עד שהעלים מצטמצמים..

  4. להוסיף את צנצנות העגביות, לתבל עם התבלינים ולהוסיף את המים (אני הוספתי 1/2 כוס). .

  5. לשמן תבנית 20X30 לסדר שכבה אחת של 3 עלי לזניה. מעל לשפוך 1/2 מתערובת הבשר ומעל לפזר גבינה מגוררת (או רוטב בשמל לשומרי כשרות). לסדר שוב שכבה אחרונה של 3 עלי לזניה ומעל לפזר את יתרת תערובת הבשר, ואת יתרת הגבינה המגוררת..

  6. לכסות את התבנית עם תבנית חד פעמית הפוכה. לאפות כחצי שעה בחום 180 מעלות. להוריד את הכיסוי ולאפות מפר דקות ללא הכיסוי. ניתן להכין את הלזניה יום לפני, לא לפזר את הגבינה למעלה. להכניס את התבנית למקרר. ביום המחרת כשרוצים לאפות את הלזניה לפזר על הלזניה את הגבינה המגוררת ולאפות עפ"י הר"מ..

  7. רוטב בשמל : לשים במחבת 50 גרם חמאה ולהוסיף לאט שתי כפות קמח. לערבב כל הזמן ולהיזהר לא לשרוף. הרביכה מוכנה כשהיא במרקם אחיד ולבנה. להוסיף לאט לאט כוס חלב תוך כדי ערבוב ולערבב כל הזמן שלא יווצרו גושים. אם הבשמל סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב . לתבל את רוטב הבשמל במעט מלח, פלפל ומי שאוהבת אגוז מוסקט.