תבשיל קציצות בשר ברוטב עגבניות עם תפוא וזיתים
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 09/11/2017 | 07:58
תקציר המתכון:
מנה עסיסית ומפנקת ואני אוהבת אותה בתוך בגט😋👍🏼👌🏻❤️
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לקציצות: 700 גרם בשר טחון
-
בצל סגול מגורד בפומפייה
-
בצל לבן מגורד בפומפייה
-
צרור ירוקים קצוצים (פיטרוזיליה וכוסברה)
-
תבלינים: מלח ,פלפל מקאלף, מעט כורכום ,מעט פפריקה, 2-3 כפות שמן, 2-3 כפות שבבי בצל מטוגן
לרוטב
-
3-4 עגבניות אדומות חתוכות קוביות
-
3-4 שיני שום כתושים
-
גבעול כרפס קצוץ
-
גזר חתוך קוביות קטנות
-
4 תפוא חתוכים רצועות
-
זיתים ירוקים מגולענים שהושרו במים רותחים מספר דקות ונשטפו וסוננו
-
תבלינים: מלח ,מעט פלפל מקאלף , 1/2 כפית סוכר, מעט אבקת מרק, פפריקה מתוקה ,מעט כורכום ,קורט כמון, פיטרוזיליה יבשה , 2 כפות גדושות רסק עגבניות( שמתי קופסא קטנה , צרפתי תמונה), 2 כפות שבבי בצל מטוגן, מעט שמן, מים רותחים לפי הצורך
אופן הכנה
-
לעבד היטב את הבשר עם התיבול וליצור כדורים.
-
אני אפיתי בסיר אקטיפרי על הרשת לכ6 דקות, בישול חלקי ( למי שאין ניתן לאפות בתנור מספר דקות עד לייצוב הקציצות. טורבו אפיה 180
-
מעלות. להיזהר לא לייבש.
-
לבינתיים בסיר רחב לטגן עם מעט שמן שום כתוש ועגבניות וכרפס ערבוב קטן , להוסיף תיבול ותפוא וגזר ומים רותחים ולהביא לרתיחה טובה , להוסיף זיתים ולבשל עד לריכוך חלקי של תפוחי האדמה.
-
להוסיף את הקציצות ולבשל
-
עד שמוכן.
-
לפזר ירוקים טריים קצוצים) כוסברה ופיטרוזיליה ( ולהגיש