לןגן

פריקסה

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 07/11/2017 | 02:11
פריקסה

תקציר המתכון: פריקסה אוורירי מהמםם!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

אופן הכנה

  1. ללוש את כל חומרי הבצק 10 דקות את המלח נשים בתחתית שלא יהיה עם השמרים.

  2. להתפיח חצי שעה ואז להוציא אוויר. להתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק לכדורים (אפשר 16 גדולים או קטנים ואז יוצא יותר* ואז ליצור לחמניות. ליצור עיגול ולקפל את הבצק פנימה בצורה סיבובית ואז הופכים את הכדור ומרדדים מעט לצורת פריקסה ואז תופסים את שתי הקצוות ומהדקים טיפה. לשים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה ולהתפיח שוב 15-20 דקות(בחורף חצי שעה, 40 דקות). לחמם שמן עמוק (אני שמה גזר בשמן לספיגה) ועם הנייר אפייה לטגן (בעזרת מלקחיים להוציא את הנייר אפייה מן השמן). לשים מילוי שרוצים ובתיאבון 😀

  3. המילוי שלי- חריף, לימון כבוש, מיונז/מטבוחה, ביצה, טונה, קוביות תפו'א, חצילים מטוגנים, מלפפון חמוץ, וסלט.