סמבוסק גבינה
מאת: אפרת בקשי, פורסם: 06/11/2017 | 05:49
קטגוריה: מאפים פריכים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
העתיקו ושמרו על המתכון ההורס הזה💜
-
אז ככה...הבצק הזה כל כך מושלם שיהיה לכן כיף לעבוד איתו.
-
מה שמשדרג מאוד את הטעם זו הגבינה הצפתית הקשה במליחות עדינה.
-
סמבוסק במילוי גבינה💜
-
אריאלה גולדמן
-
√ כמות: 25-30 סמבוסק
-
√ 2 תבניות תנור עם נייר אפייה
-
√ 20 דקות אפייה - עד הזהבה ( תלוי בעוצמת התנור שלכן כמובן)
-
אני אפיתי בתוכנית טורבו..אפשר גם בתוכנית רגילה
-
√ חממו תנור מראש 170 מעלות
-
√ עבדתי עם כוסות מידה לאפייה 240 מל
-
הבצק-
-
3 וחצי כוסות קמח+ 1 כף
-
200 גר חמאה רכה( הוציאו והניחו על השיש שעה לפני שתתחילו להכין)
-
חצי כפית מלח
-
1 שקית אבקת אפייה
-
שלושת רבעי כוס מים
-
שליש כוס שמן קנולה
-
מלית-
-
250 גר גבינה צפתית קשה( מעולה!!) - גררו דק על פומפיה- ניתן לקנות אותה במישקל בלבד במעדניית גבינות בסופר- תדגישו "קשה".
-
250 גר גבינה כחושה לאפייה( טוב טעם למשל או כנען)
-
1 ביצה+1 חלמון
-
לציפוי-
-
1 ביצה טרופה
-
שומשום
אופן הכנה
-
לערבב מרכיבי המלית ולהניח במקרר
-
בצק-
-
לערבל: מלח,קמח,אבקת אפייה,חמאה עד לתערובת פירורית.
-
להוסיף שמן ומים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
-
לעטוף בניילון נצמד ולמקרר למשך שעה
-
לחלק הבצק ל25-30 כדורים.לי יצאו 30 כי הכנתי קטנים
-
כסו הכדורים במגבת כדי שלא יתייבשו
-
לרדד כדור לעיגול
-
כפית גדושה מלית במרכז העיגול
-
לקפל לשניים
-
להדק היטב שוליים תוך כדי צביטה וקיפול
-
לטבול את הצד היפה בקערה עם ביצה טרופה ו אחרי בצלחת עם שומשום
-
אפייה 20 דקות
-
לצנן היטב
-
רק ביום האפייה ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר .
-
אחר כך למקפיא.ניתן להקפיא עד חודש .הפשירו על השיש ולפני שתגישו חממו קצת בתנור ותזללו בהנאה
-
מתכון: שף קונדיטור מיקי שמו💝💝