תקציר המתכון: פחזנייה ממולאת בפטה כבד
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בוקררררר...
פחזניות במילוי פטה כבד מליל שישי היה סוף!
לפחזניות: (מדידה בכוס חד פעמית שתייה קרה). מתכון❣סיון מלול❣
לבשל 3 ביצים על הגז עד שהן מתקשות, לקלף ולצנן (לפטה!)
לטגן 2 בצלים קצוצים ברבע כוס שמן עד להשחמה מלאה. בנתיים לפחזניות נרתיח על הגז 2 כוסות מים, חצי כפית של מלח,קורט פלפל לבן\שחור ו-100 גר' מרגרינה נביא לרתיחה ונוציא מהגז. נניח את הסיר על משטח חסין לחום ונוסיף 2 כוסות קמח מנופה, נערבב עד שהבצק מתאחד ונפרד מהדפנות.❣סיון מלול❣נעביר למערבל או במערבל ידני נמשיך לערבל ותוך כדי נוסיף 1 שקית אבקת אפייה ו- 4 ביצים m נוספות לא מבושלות, אחת אחריי השנייה עד שהן "נבלעות" בתוך התערובת והיא נהיית דביקה
להעביר לשקית זילוף ולזלף פחזניות על נייר אפייה. לאפות על חום 180 מעלות 20 דק', לכבות את התנור ולהשאיר לעוד 10 דק' שהתנור מכובה!!! לא לפתוח.❣סיון מלול❣
לפטה כבד: חצי קילו כבד צלוי מטעמי כשרות בגריל.
לקרר טוב ולהעביר לקוצץ. נוסיף את הבצל המטוגן, הביצים הקשות ונתבל במלח, פלפל גרוס שחור, כף וחצי סילאן, כפית כמון. לטחון הכל יחד. ניתן לזלף לתוך הפחזניות בצנתר של זילוף גדול. בהצלחה😘😘😘
--