לןגן

קובה סלק

מאת: אורנה מויאל, פורסם: 06/11/2017 | 03:14
קובה סלק

תקציר המתכון: קובה טעימה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לכופתאות הסולת

למילוי

למרק האדום

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. 1. ראשית, מבשלים את הסלקים במים עד ריכוך, ומניחים להם להתקרר בצד. מקלפים, ופורסים אותם לחצאי פרוסות.

  3. 2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה.

  4. 3. מכינים את הסולת: מעבירים לקערה את הסולת והמלח, ובהדרגה שופכים את כוס המים, עד שמתקבלת עיסה רכה, יציבה וחלקה. מניחים לעיסת הסולת לנוח מספר דקות.

  5. 4. בינתיים מכינים את המרק האדום: בסיר גדול ושטוח מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן. לאחר שהוא מזהיב, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסלקים הפרוסים. מערבבים היטב. מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור, בהרט ומביאים לרתיחה.

  6. 5. בזמן שמביאים את המרק לרתיחה, מכינים את הקובות. מרטיבים את הידיים, קורצים כדור מתוך עיסת הסולת ומשטחים על כף היד. שמים מן המילוי במרכז העיגול השטוח, וסוגרים את הקובה.

  7. 6. מכניסים את הקובות למרק רק כאשר המים רותחים.

  8. לאחר שהקובות בסיר, בודקים מליחות המרק ורק אז מוסיפים את מלח הלימון (או מיץ משני לימונים) וכף סוכר. מבשלים כ-40 דקות.