עוגת גבינה פשוטה / אריאלה גולדמן
מאת: אפרת בקשי, פורסם: 04/11/2017 | 14:07
תקציר המתכון:
אחת השוות
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
עוגת גבינה ב5 דקות טעימה בטירוף 💜
-
אריאלה גולדמן
-
אין צורך להפריד ביצים או להקציף. הכל מתערבל יחד בקערה ולתבנית
-
לעוגה אין תחתית בצק- היא עשויה נטו גבינות
-
יוצאת רכה ונימוחה
-
* כוסות מידה לאפייה
-
* בכל תבנית שתבחרו להכין,גובה העוגה כגובה התבנית
-
היא לא תופחת לגובה,היא רק מתייצבת ומתגבשת במהלך האפייה
-
* במתכון מצויין חום 180 מעלות ,אבל אני מעדיפה תמיד לאפות עוגות גבינה על 150 מעלות ,זמן האפייה יתמשך אולי אבל העוגה תצא מושלמת - לבחירתכן כמובן
-
כשהיא שזופה מלמעלה והמירקם שלה התייצב - היא מוכנה
-
חומרים-
-
750 גר גבינה לבנה 5%- סננו את המים
-
250 גר גבינת שמנת בטעם טבעי- אני קונה במשקל במעדנית הגבינות
-
1 כוס סוכר
-
4 ביצים
-
1 שקית סוכר וניל
-
2 כפות קמח
-
קליפת לימון מגוררת- אל תוותרו ,מאוד משדרג
אופן הכנה
-
אופן ההכנה-
-
לערבב בקערה את כל המרכיבים
-
לחמם תנור מראש ל180 מעלות
-
לשמן תבנית עגולה . עניין גודל התבנית לשיקולכם.אני אפיתי ב 26 כי אוהבת פרוסת עוגה נמוכה.
-
(אם תרצו יותר גבוהה אפשר 24 .אפשר גם בחד פעמית עגולה 28 )
-
ליצוק לתוכה את תערובת העוגה
-
לאפות 50 דקות עד הזהבה
-
להגיש למחרת היום.
-
* אם תרצו ציפוי אפשר בתום האפייה לערבב 2 שמנת חמוצה עם רבע כוס סוכר,לצפות העוגה ו להכניס לתנור לעוד 10 דקות