לןגן

לחם קימל מעורב שיפון

מאת: תילי טובה, פורסם: 04/11/2017 | 09:03
לחם קימל מעורב שיפון

תקציר המתכון: לחם פגזי נוסטלגיה ❤❤❤

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 250  גר' קמח שיפון

  2. 250 גר' קמח לבן רגיל

  3. 2.5 כפות גדושות קימל שלם

  4. 1.5 כפות שמרים נמסים

  5. חצי כף גלוטן

  6. 1 כף כפות סוכר

  7. 1.5 כפיות מלח

  8. רבע כוס שמן

  9. בערך 1.5 כוסות מים פושרים

  10. מתחילים בפחות ומוסיפים לפי הצורך עד קבלת בצק רך ומעט דביק

  11. ללוש הכל יחד היטב

  12. לא להוסיף קמח

  13. לעבוד עם ידיים משומנות

  14. להתפיח בתבנית משומנת עד הכפלת נפח

  15. להוריד אויר ולהתפיח בשנית

  16. שוב ללוש ולעצב צורה

  17. להניח על נייר אפיה

  18. להתפיח בתוך התנור הסגור בשלישית כחצי שעה

  19. לחרוץ ולפזר מעל מעט קמח

  20. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהניח בתחתית מגש עם מים לייצירת אדים וקרום נוקשה

  21. לאפות כחצי שעה עד קבלת הגוון הרצוי

  22. להוציא ולצנן על רשת למניעת רטיבות מהאדים

  23. בהצלחה ❤