תקציר המתכון: לחם פגזי נוסטלגיה ❤❤❤
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
250 גר' קמח שיפון
250 גר' קמח לבן רגיל
2.5 כפות גדושות קימל שלם
1.5 כפות שמרים נמסים
חצי כף גלוטן
1 כף כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
רבע כוס שמן
בערך 1.5 כוסות מים פושרים
מתחילים בפחות ומוסיפים לפי הצורך עד קבלת בצק רך ומעט דביק
ללוש הכל יחד היטב
לא להוסיף קמח
לעבוד עם ידיים משומנות
להתפיח בתבנית משומנת עד הכפלת נפח
להוריד אויר ולהתפיח בשנית
שוב ללוש ולעצב צורה
להניח על נייר אפיה
להתפיח בתוך התנור הסגור בשלישית כחצי שעה
לחרוץ ולפזר מעל מעט קמח
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהניח בתחתית מגש עם מים לייצירת אדים וקרום נוקשה
לאפות כחצי שעה עד קבלת הגוון הרצוי
להוציא ולצנן על רשת למניעת רטיבות מהאדים
בהצלחה ❤