לןגן

עוגות שמרים - נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 01/11/2017 | 16:46
עוגות שמרים - נורית ג.

תקציר המתכון: עוגות שמרים במילוי שוקולד ובמילוי חלווה. עשירים במילוי, טעימים, לחים ויפים!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק:

למלית החלווה:

למלית השוקולד:

לסירופ:

אופן הכנה

  1. ראשית לפני הכל, להכין את הסירופ.  ניתן להכין מראש, יום לפני אפילו יותר ולשמור במקרר.

  2. בקערת מיקסר לשים קודם הביצים, השמן, הסוכר, המלח, תמציות, גרודת הלימון/תפוז.

  3. להוסיף הקמח והשמרים ולערבב קלות.. ולהוסיף את החלב/ מים הפושרים. נורית ג.

  4. ללוש  לאיחוד הבצק. להפסיק פעולת המיקסר  ולנקות דפנות הקערה היטב במיוחד בתחתית.

  5. להמשיך ללוש על לאיחוד ובצק רך חלק ויפה. לכסות  במגבת או  ניילון נצמד. נורית ג.

  6. לתת התפחה של כחצי שעה.  ללוש   הבצק מעט ולתת לבצק לנוח עוד חצי שעה ולחזור שוב על הפעולה.

  7. סך הכל 3 התפחות .

  8. להוציא הבצק מהקערה  לחלק הבצק לחמישה כדורים בערך של 380 גרם (ככה יצא לי) נורית ג.

  9. לפתוח כל עלה בצורת מלבן מדוייקת. תשתדלו לפתוח יפה ובעדינות למלבן יפה. לא אליפסה לא עגול.

  10. למרוח במילוי שתבחרו בצורה עדינה, לא לפגוע בבצק. למרוח את כל העלה כולל הקצוות (כמו בתצלום)

  11. למלא בנדיבות! לפזר פירורי ביסקויט קוקוס ומה שמתאים למילוי (ככתוב לעיל).

  12. לגלגל העלה לרולדה יפה ומלאה שתהיה עבה והסיום שלה כלפי מעלה במרכז. ראו תצלום.

  13. כעת תחזיקו הרולדה בשתי הקצוות ותכווצו העוגה כלפי פנים (תצמצמו אותה) 

  14. תכווצו הרולדה שתהיה מלאה ויציבה ולא דקה וארוכה. ושהסוף של העוגה (החיבור) יהיה כלפי מעלה.

  15. כעת בעזרת סכין לחצות העוגה בדיוק מהסיום של העוגה שנמצא המרכז (כך יהיה יותר יפה)

  16. כעת לגלגל  הרולדה החצויה לצורת חבל.

  17. אבלללל  להקפיד  שהחתכים של העוגה יהיה תמיד תמיד כלפי מעלה בכל סיבוב /גלגול שהחתכים יהיו למעלה

  18. להכניס לתבנית אינגליש  משומנת. להמשיך עם כל הרולדות.

  19. כל עלה שפותחים להכין ולסיים עד לסוף ואז להתחיל בעלה נוסף.

  20. להדליק התנור לחום של 180 מעלות טורבו

  21. להניח את כל העוגות במקום חמים עד שיתפחו ויגיעו לגובה התבנית. 

  22. כעת למרוח בעדינות, ממש בעדינות בביצה. למרוח  יפה יפה את כל  העוגה.

  23. להכניס העוגות לתנור בערך ל-45 דקות. בידקו שהעוגה גבוהה ויציבה ושאפויה מבפנים.

  24. במידה ומשחים מלמעלה שימו נייר כסף מעל העוגות למנוע השחמת יתר.

  25. להוציא העוגות ומיד להרטיב בסירופ בדיוק כמו בסרטון שצירפתי בפוסט בצורה נדיבה, בלי פחד.

  26. להרטיב כל העוגה בסירופ וגם בשוליים שהכל יהיה עם סירופ.

  27. לכסות העוגות במגבת עד שהן מתקררות.

  28. אני מכניסה מיד 4 למקפיא וכל פעם מוציאה כשצריכה.

  29. ב ת י א ב ו ן !!!