סלט טאבולה כרובית ופיצוחים של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 30/10/2017 | 20:16
תקציר המתכון:
סלט טעיםםם, בריא, קרנצ'י, חגיגה בפה, כל ביס כפיים.
הכרובית היא הההתחליף לקוסקוס או לבורגול שנוהגים לשים בסלט. בונוס הסלט מצוין לאנשים רגישים לגלוטן.
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 כרובית שטופה במים חמים ל- 2 דקות ולא יותר, מסוננת היטב ומפורקת לפרחים.
-
בצל אדום קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל לבן).
-
2 שיני שום קצוצות דק.
-
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק.
-
רבע חבילה כוסברה קצוצה דק. (לאוהבי הכוסברה אפשר לוותר).
-
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק.
-
10 עלי נענע קצוצים.
-
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק. (לאוהבי החריף אפשר לוותר).
-
חופן אגוזי מלך קצוצים גס.
-
חופן גרעיני דלעת טבעיים קלופים.
-
חופן גרעיני חמניה קלופים.
-
חופן בוטנים קלויים קצוצים גס (אפשר לוותר).
לרוטב
-
4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה.
-
מיץ מחצי לימון טרי.
-
חצי כפית מלח.
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
-
טוחנים את הכרובית בעבד מזון או בעזרת פומפיה על הצג הדק עד לקבלת תערובת פירורית כמו קוסקוס או בורגול ומעבירים לקערה
-
מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הסלט, התיבול ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
-
טיפ: אפשר להוסיף לסלט, חמוציות, צנוברים קלויים, הקיצר אפשר לגוון בכל מיני פיצוחים כל אחד מה שהוא אוהב.
-
מבטיחה לכם שהסלט הזה יהיה אצלכם קבוע על השולחן.
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה