לןגן

מניפות תפוחי-אדמה

מאת: לילך טייב, פורסם: 29/10/2017 | 14:59
מניפות תפוחי-אדמה

תקציר המתכון: מראה יפה לתפוחי האדמה וקל לעשותו בטעם עשיר ומיוחד.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי-האדמה ושוטפים. כל תפוח-אדמה פורסים דק לא עד הסוף (הפרוסות צריכות להישאר מחוברות אחת לשנייה). מסדרים יפה בתבנית אפייה.

  2. מפרידים את פרוסות הבצל לרצועות ומניחים בין כל פרוסה של תפוח-אדמה רצועה אחת של בצל, (כך פרוסות תפוחי האדמה נשארות פתוחות וזה מה שבעצם נותן לתפוח האדמה את מראה המניפה).

  3. שופכים מעל את כוס המים וחצי כוס השמן זית, דואגים שהשמן זית יגע בכל פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים מעל הכל את התבלינים.

  4. מכניסים לתנור, תחילה מכוסה בנייר אלומיניום, לחום של 220 מעלות, למשך 45 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון שחום-זהוב.