קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה :
מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את קוביות הבצל.
בינתיים חותכים את נתח הבשר לקוביות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים קלות עם הבצל לכדי סגירה עדינה של הבשר.
מוסיפים : פפריקה מתוקה [ אפשר להוסיף גם חריפה] , מלח, פלפל ורסק עגבניות ומערבבים.
מוסיפים : 2 כוסות יין, עלי דפנה, כורכום, כמון ומעט פלפל אנגלי.
לאחר מכן מוסיפים את השעועית, שום, תפוחי האדמה והגזר ומכסים במים רותחים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כחצי שעה . לאחר חצי שעה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית או קטנה שעה- שעה וחצי עד שהבשר והשעועית מתרככים לגמרי.
ככל שמבשלים יותר זמן כך הנזיד יותר טעים ...
טריק קטן למי שיש סיר חרס או סיר קדירה :
אפשר במהלך הבישול להעביר לסיר חרס או קדירה, לכסות במכסה ולהכניס לתנור על חום בינוני- נמוך לעוד כשעה [170 מעלות] זה בהחלט משדרג את התוצאה ומעשיר את