תקציר המתכון: אומרים מרק בחורף אני אומרת כל ימות השנה ❤️
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק
ללוש במיקסר זהירות עם המים הבצק צריך להיות אלסטי עם דביקות סבירה
לשים בקערה משומנת 40 דקות מכוסה בניילון ומגבת מורידים אויר לאחר 40 דקות כך לבצע שלושה פעמיים
לחמם תנור 220 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור להכין תבנית עם נייר אפיה לשים חצי כוס שמן זית
לאחר התפחה שלישית מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים מכינים צורה של לחם עגול מניחים על התבנית עושים איקס עם סכין על הכיפה של הלחם מורחים חלמון מעורבב עם כף חומץ תפיחה נוספת של 20 דקות ולתנור למכת חום ראשונה 220 מעלות רבע שעה
לאחר מכן מוציאים את התבנית עם המים מורידים חום ל- 180
מעלות מורחים עם מברשת שמן זית על הלחם אופים עד השחמה בערך 20 דקות
מצננים היטב מורידים עם סכין את הכיפה של הלחם מרוקנים את הרך מתוכו וניתן לשים את המילוי ולכסות עם הכיפה להגשה יפה
מלוי ללחם :
מרק אפונה
מטגנים בצל קצוץ לקוביות יחד עם שום עד שזה בצבע שקוף
להניח בסיר קילו אפונה יבשה להוסיף מים עד כמעט גובהה הסיר לבשל עד רכות האפונה להוסיף קוביות תפוחי אדמה קטנים מבושלים מראש
תבלינים לפי הטעם
פלפל שחור
מלח
מרק עוף
לקישוט ניתן להוסיף שמיר קצוץ בזמן ההגשה