לןגן

קערת לחם מרק אפונה

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 26/10/2017 | 06:54
קערת לחם מרק אפונה

תקציר המתכון: אומרים מרק בחורף אני אומרת כל ימות השנה ❤️

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מתכון לבצק

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק

  2. ללוש במיקסר זהירות עם המים הבצק צריך להיות אלסטי עם דביקות סבירה

  3. לשים בקערה משומנת 40 דקות מכוסה בניילון ומגבת מורידים אויר לאחר 40 דקות כך לבצע שלושה פעמיים

  4. לחמם תנור 220 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור להכין תבנית עם נייר אפיה לשים חצי כוס שמן זית

  5. לאחר התפחה שלישית מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים מכינים צורה של לחם עגול מניחים על התבנית עושים איקס עם סכין על הכיפה של הלחם מורחים חלמון מעורבב עם כף חומץ תפיחה נוספת של 20 דקות ולתנור למכת חום ראשונה 220 מעלות רבע שעה

  6. לאחר מכן מוציאים את התבנית עם המים מורידים חום ל- 180

  7. מעלות מורחים עם מברשת שמן זית על הלחם אופים עד השחמה בערך 20 דקות

  8. מצננים היטב מורידים עם סכין את הכיפה של הלחם מרוקנים את הרך מתוכו וניתן לשים את המילוי ולכסות עם הכיפה להגשה יפה

  9. מלוי ללחם :

  10. מרק אפונה

  11. מטגנים בצל קצוץ לקוביות יחד עם שום עד שזה בצבע שקוף

  12. להניח בסיר קילו אפונה יבשה להוסיף מים עד כמעט גובהה הסיר לבשל עד רכות האפונה להוסיף קוביות תפוחי אדמה קטנים מבושלים מראש

  13. תבלינים לפי הטעם

  14. פלפל שחור

  15. מלח

  16. מרק עוף

  17. לקישוט ניתן להוסיף שמיר קצוץ בזמן ההגשה