תקציר המתכון: מעולה!!! טעיםםם!!! תמיד שאלתי עצמי איך להגיע לפריכות ולטעם המיוחד של העוף "כמו בסופר" אז... אחרי הרבה ניסיונות, מקווה שהגעתי לטעם ולפריכות, קלי קלות כל אחד יכול.
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
לבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ולסנן היטב (ממליצה לבשל את תפוחי האדמה ממש עד שהמזלג ננעץ מעט)
בקערה לערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק
למרוח את העוף מכל צדדיו, גם מבחוץ, גם מתחת לעור ככה שיצופה ברוטב היטב היטב (פנקו אותו תעשו לו מסאג' מכל הצדדים)
מניחים ללילה שלם במקרר לספיגת הטעמים ולריכוך העוף, לממהרים שעה שעתיים ובשארית הרוטב תבלו את תפוחי האדמה
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה
מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה רטוב במקצת וסחוט, מעליו נייר כסף
מחממים תנור ל-200 מעלות ומחכים 10 דקות, מכניסים את העוף ותפוחי האדמה לתנור, אופים ארבעים דקות, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל, אופים עוד ארבעים דקות, מידי פעם מטפטפים על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית
העוף מוכן כאשר הוא זהוב, שחום ועסיסי ונראה "כמו בסופר"
מבטיחה שעוד לא תספיקו להניח את העוף על השולחן הוא כבר ייחטף, אחלה מתכון לילדים ולמבוגרים, תהינו
בתיאבון! אז...כנסו למטבח וספרו איך היה