לןגן

קציצות טונה של סבתא לאה ללקק ת'אצבעות!

מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/10/2017 | 19:17
קציצות טונה של סבתא לאה ללקק ת'אצבעות!

תקציר המתכון: יאמי!!! עוד מתכון טעיםםם ומהיר שנולד בזכות נכדיי הקטנטנים שמכינים מקופסת טונה, בונוס גם רגישים לגלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת תערובת לא קשה ולא דלילה, התערובת צריכה להיות טיפה קשיחה מספיק

  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה להטמעת טעמים ולהתייצבות

  3. ליצירת קציצות: לגלגל קציצות בגודל שאוהבים בידיים משומנות מעט, מחכים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר

  4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת, מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מניחים על נייר סופג ומגישים מיד

  5. טיפים..

  6. ממליצה ללוש בידיים את תערובת הקציצות, ככה הם יתאחדו ויתחברו יותר טוב

  7. חשוב לקרר את תערובת הקציצות במקרר גם להטמעת הטעם ולהתייצבות

  8. גלגלו את הקציצות בידיים משומנות קלות, ככה לא תצטרכו להרטיב את הידיים מדי פעם

  9. השמן חייב להיות חצי עמוק, חם מאוד, אחרת הקציצות יספגו המון שמן ולא ישחימו יפה

  10. הקפידו שהקציצות יהיו בגודל אחיד (העזרו לגודל אחיד בכף גלידה) ובטמפ' החדר לפי שמכניסים לשמן החם, קציצה קרה מורידה את הטמפ' ואז במקום טיגון הקציצה סתם מתבשלת בשמן

  11. ממליצה לטגן קציצה אחת, לטעום (זהירות חם) אם צריך לשפר ולתקן תיבול זה הזמן ואז לטגן את כל הכמות

  12. זהו מוכן! כדאי נסו, קציצות טעימות שנטרפות בצ'יק צ'ק במיוחד הילדודוס הקטנטנים בכלום עבודה

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה