ירקות צלויים בתנור של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/10/2017 | 19:16
תקציר המתכון:
יאמיייי ירקות עם תיבול עדין, מעדן, מנה מהירה להכנה והכי חשוב אפשר לאכול הרבה כי זה פשוט טעיםםם
קטגוריה: תוספות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות ובושלו חלקית כ- 7 דקות (ממליצה מהזן האדום).
-
3 גזרים גדולים קלופים שטופים חתוכים לעיגולים עבים.
-
2 קישואים גדולים שטופים חתוכים לקוביות עבות (אין צורך לקלף).
-
1 בצל גדול סגול או לבן חתוך לשמיניות.
-
2 בטטות גדולות קלופות שטופות חתוכות לקוביות עבות.
-
2 פלפל אדום (גמבה) שטופים חתוכים לקוביות
-
רבע קילו שעועית ירוקה טריה או קפואה.
-
6 שיני שום קלופים קצוצים גס.
תבלינים
-
5 כפות שמן זית או 5 כפות שמן קנולה.
-
2 כפות גדושות של עשבי תיבול בניחוח איטלקי.
-
כף אורגנו יבש.
-
כף שום גבישי או כף אבקת שום.
-
כף שטוחה מלח.
-
כפית טימין.
-
כפית פפריקה מתוקה.
-
כפית פלפל שחור גרוס.
-
רבע כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (אפשר לוותר).
אופן הכנה
-
בקערה גדולה שמים את כל הירקות, מוסיפים את השמן, התבלינים ומערבבים הכל בידיים עד שכל הירקות עטופים היטב בתבלינים ובשמן
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים בשכבה אחת לא בגבהים ככה שכל הירקות ייאפו בצורה מושלמת.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 40-50 דקות עד להזהבה קלה
-
טיפ: לאפיית כל הירקות בצורה מושלמת, ממליצה לחתוך אותם לגודל שווה בערך לגודל ס"מ וחצי
-
זהו מוכן! אפשר לחגוג.
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה