לןגן

מרק תימני - נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 18/10/2017 | 09:59
מרק תימני - נורית ג.

תקציר המתכון: מרק תימני משגעע!! מטריף, טעים, מהיר להכנה, קוצר מחמאות.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

תערובת החוואיג' שבעצם מורכב מהייחס הזה

אופן הכנה

  1. לחמם סיר עמוק, לקצוץ 1/2 בצל ולשים בסיר. לערבב טיפה ולהוסיף כף שמן.

  2. לאחר שהבצל השחים, להוסיף שיני שום קצוצות ולערבב. 

  3. להוסיף את חתיכות העוף ולתת סגירה לעוף מכל הצדדים.

  4. כעת להוסיף את התבלינים

  5. ***כורכום+כמון+ פלפל שחור = חוויג' תימני.

  6. להוסיף גם את האבקת מרק, מלח נוסיף יותר מאוחר.

  7. (את ההל שמים לקראת סוף הבישול)

  8. לאחר ששמנו תבלינים נערבב היטב את הכל ביחד. 

  9. כעת להוסיף מים רותחים שיעברו את העוף.

  10. לחתוך את התפוחי אדמה לרבעים ולהכניס למרק. להוסיף את הבצלים בשלמותם, 

  11. לחתוך הבצל הירוק קצוץ ולהוסיף למרק.

  12. נחתוך העגבניה לריבועים ונכניס למרק.

  13. כעת המים בסיר רותחים. נוציא את הקצף שנוצר.

  14. נוסיף את המלח, נערבב היטב. לכסות עם מכסה ולהנמיך האש.

  15. נטעם טיפה אם צריך להוסיף מלח או תבלינים. נשפר במידת הצורך.

  16. בינתיים נקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה ונכניס למרק.

  17. נוסיף את ההל, נערבב נכסה עם המכסה וננמיך את האש.

  18. ובמידה ונרצה לעבות את המרק, ממש לפני הסיום, ** לא חייב.

  19. נשים בכוס 1/2 כוס מים, נוסיף לזה 1 כף קמח ונערבב היטב.

  20. עד שהכל חלק וללא גושים. במידת הצורך אפשר ורצוי לסנן.

  21. כעת נוסיף לזה ..לתוך הכוס, מעט מהמרק ונערבב.

  22. נוסיף עוד מעט מהמרק ונערבב.

  23. כעת את כל תכולת הכוס נשפוך אל הסיר אך נערבב  בצורה מהירה ביותר למנוע גושים  של הקמח.

  24. נערבב במקום שאנו שופכים הכוס מים והקמח.

  25. עוד חמש דקות על הגז ולכבות.

  26. המרק תימני  מוכן לאחר כ-40 דקות.

  27. אני מוסיפה לימון לצלחת המרק תימני שלי ומתענגת.

  28. ב ת י א ב ו ן !!!