לןגן

דג סלמון על שיפוד עם ירקות בתנור

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 17/10/2017 | 11:43
דג סלמון על שיפוד עם ירקות בתנור

תקציר המתכון: חגיגה של בריאות 👌

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נכניס את הירקות החתוכים לקערה גדולה

  2. נוסיף 2 כפות  שמן זית

  3. 2 שיני שום מגורדות בדק

  4. חצי כפית כורכום

  5. כפית תבלין צ'ילי גרוס או פפריקה

  6. חצי לימון סחוט

  7. חצי כוס מים

  8. נערבב היטב

  9. נעביר לתבנית מרופדת עם נייר אפייה

  10. נפזר מעל הירקות מלח גס לפי העין..ופלפל שחור גרוס

  11. נאפה בחום 160 מעלות עד שנועצים סכין בגזר ובתפוח אדמה והוא רך.

  12. כעת נוסיף את נתחי הסלומון על הירקות

  13. נסחט חצי לימון

  14. ונחזיר לתנור לעוד כ 15 דקות עד שהדג מוכן

  15. נוציא את התבנית ונמזוג מהרוטב בעזרת כף על הירקות והדג

  16. לסיום נעטר בפטרוזליה או כוסברה

  17. או עירית ...בתאבון אילנית 💖

  18. אני לא כיסיתי בכלל מי שרוצה שתכסה בנייר כסף לא חייב !!

  19. זמני התנור משתנים מתנור לתנור לכן לכל אחת הזמנים שונים