לןגן

לחם ביתי (דבו)

מאת: אילנית תג, פורסם: 17/10/2017 | 01:29
לחם ביתי (דבו)

תקציר המתכון: לחם ביתי בלי מחמצת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח להוסיף את הכל (חוץ מהמלח) ולערבב יחד (בידיים) להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם דביק ומעט נוזלי. אוטמים עם נייר נצמד ומתפיחים שעה. לאחר מכן להעביר לסיר/ תבנית שאנחנו רוצים להכין איתה את הלחם (אני הכנתי עם סיר ג׳חנון קטן) ומתפיחים עוד חצי שעה.

  2. מדליקים תנור ל-180 מעלות מראש ואופים עם נייר אפייה בצדדים למטה ומעל כשעה וחצי. אפשר לבדוק עם קיסם ארוך אם זה מוכן בפנים.

  3. טיפים:

  4. *ניתן לשים מעל הלחם קרעים של כרוב חי זה אף יותר טעים (במקום לכסות עם נייר אפייה)

  5. *לא לערבב יותר מדי

  6. *לחמם תנור מראש