לןגן

קציצות ברוטב עגבניות על מצע פולנטה

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 16/10/2017 | 19:21
קציצות ברוטב עגבניות על מצע פולנטה

תקציר המתכון: מנה מעלפת של קציצות ברוטב עגבניות על מצע פולנטה! מנה שחובה להכין 😋

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת הפולנטה

להכנת רוטב העגבניות

לתערובת הקציצות

אופן הכנה

  1. לתערובת הקציצות - לקצץ את הפטרוזיליה ואת הבצל הלבן ולשים בקערה יחד עם הבשר הטחון, לתבל במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.לערבב את הכל טוב ולתת מנוחה של 10 דקות.

  2. להכנת רוטב העגבניות - בסיר עם 3 כפות שמן לטגן את שיני השום הקצוצות , לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר. לערבב טוב ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הרסק עגבניות, הפלפלים האדומים היבשים, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. לערבב היטב וכשהרוטב מבעבע לעשות קציצות קטנות - גודל של כדור פינג פונג - ולהוסיף לסיר. לכסות את הסיר ולערבב שהרוטב יכסה את הקציצות. לאחר כ-10 דקות וכשהרוטב מבעבע לכבות את האש.

  3. להכנת הפולנטה - בסיר על אש גבוהה לשים את המים, המלח והשמן ולהביא לרתיחה. להוסיף בהדרגה את הפולנטה לסיר ולערבב כל הזמן עם כף עץ, כ-20 דקות עד לקבלת המרקם הרצוי.

  4. להגיש חם ובתאבון!