עופות בתנור במילוי אורז ובשר טחון
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 14/10/2017 | 06:43
תקציר המתכון:
מנה מושלמת והכל בתבנית אחת
( אורז, עוף וגם בשר)
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
המתכון מתאים למילוי 2 עופות. אני הכנתי 2 עופות. ניתן להכין 1. פשוט להקטין כמויות.
-
2 עופות שלמים נקיים מבפנים ושטופים היטב
למילוי
-
1 כוס אורז בסמטי שטוף
-
היטב ומסונן מבושל ( כוס אורז בישלתי עם מעט מלח ומעט שמן וקצת פחות מ-2 כוסות מים רותחים עד לאידוי )
-
250 גרם בשר טחון שטוגן עם שבבי בצל מטוגן, חופן צנוברים ותבלינים( מלח, כורכום, פלפל מקאלף, מעט שמן, מעט פיטרוזיליה יבשה) עד שמבושל.לצנן.
-
חופן ירוקים קצוצים ( כוסברה, פיטרוזיליה), קורט קינמון,
-
מעט אבקת מרק, 3 כפות שבבי בצל מטוגן
לתיבול העופות
-
מלח, פלפל מקאלף, מעט שמן , 1/3 כוס מים , פפריקה מתוקה, פלפל צילי גרוס, כורכום, 4 כפות דבש, פיטרוזיליה יבשה, מעט אבקת מרק, חופן שום יבש ששברתי ,
אופן הכנה
-
לערבב את חומרי המילוי:
-
האורז המבושל, הבשר. המבושל, הירוקים ומעט אבקת המרק ושבבי הבצל ולהניח בצד.
-
למלא את העופות ולסגור עם קיסמים.
-
את חומרי תיבול העוף לשים בקערה ולערבב ולמרוח על העופות.
-
להניח את העופות על מגש עם נייר אפיה ולצקת את הרוטב שנשאר על העופות.
-
לפזר מעט שומשום.
-
לכסות את העופות בתבנית חד פעמית ולאפות בתנור שחומם מראש תכנית טורבו אפיה 200 מעלות עד שמוכן.
-
מנה דלישס חלומית👌🏻👌🏻👍🏼😋🍗🍗🍗