פשטידת אטריות עם בטטה וגבינות
מאת: מירי גולני, פורסם: 13/10/2017 | 06:59
תקציר המתכון:
פשטידה מאוד טעימה ורכה עפ"י מתכון של ליהי קרויץ
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
200 גר' פסטה מבושלת עפ"י הוראות יצרן במים עם מלח ושמן (אפשר צינורות)
-
1 בטטה חתוכה לקוביות (לא מבושלת)
-
1 בצל קצוץ (לא מטוגן)
-
1 גביע קוטג'
-
4 ביצים
-
1 שמנת להקצפה 38%
-
2 כפות שמן זית
-
קורט פלפל שחור
-
1 כפית מלח
-
פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
-
200 גר' גבינה צהובה מגוררת - אפשר 2 סוגי גבינה
-
150 גר' גבינה בולגרית 5% מגוררת
-
3 כפות קמח
אופן הכנה
-
לבשל את האטריות, לשטוף אותן, ולהחזיר אותן לסיר.
-
להוסיף לסיר את שאר המרכיבים.
-
לאפות בתבנית בגודל 20X30 או בתבניות מפינס מסיליקון, 50 עד 60 דקות בחום 175 מעלות.
-
לרסס מעל הפשטידה מעט שמן ולקראת גמר האפייה אפשר לפזר מלמעלה גבינה מגוררת (לא חובה)