תקציר המתכון: טעים ללקק ת'אצבעות! מתכון שעובר דורות, מלך במטבח העיראקי, מוגש קבוע כל יום שישי בצהריים, אחת המנות הכי כיפיות שיש.
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת המרק..
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את שיני השום ומערבבים
מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות נוספות
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המגוררות או את קופסת שימורי העגבניות ומערבבים לעוד 2 דקות נוספות
מוסיפים את רוטב הרימונים, רוטב ממרח תמר הינדי, סוכר, אבקת מרק עוף, מיץ לימון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה חריפה ובוחשים קלות
יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית, טועמים ומשפרים טעמים (המרק צריך להיות חמוץ מתוק)
הכנת המילוי..
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד
הכנת המעטפת..
בקערה גדולה לשים כוס של בורגול דק (ג'ריש) עם כוס ורבע מים רותחים לחצי שעה
לאחר חצי שעה להוסיף 2 כוסות סולת, כפית מלח, 2 כפות שמן וכרבע עד חצי כוס מים חמים וללוש היטב עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה (אם מרגיש לכם שהבצק קצת יבש, ממליצה להוסיף את המים ממש בטיפות כדי שהבצק לא יהיה דביק ושיהיה נוח לפתוח אותו למעטפת דקה בקלות), מתקבלות כ-20 קובות תלוי בגודלם.
מכינים קערה עם מים על מנת להרטיב את הידיים כאשר מכינים את הקובות, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים על כף היד, לוקחים מתערובת הבשר כפית גדושה ומניחים במרכז הכדור, סוגרים את הכדור ומגלגלים עד לקבלת כדור חלק, מניחים על גבי מגש, (בשלב זה ניתן להכין ולהקפיא)
שמים את הקובות בזהירות לתוך המרק, מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שהקובות לא יידבקו לתחתית הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות, מורידים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים 25-30 דקות
פטנט ליצירת קובה למתקשים: קחו גזר בינוני או מלפפון בינוני או קישוא בינוני ליחצו על כל כדור הקובה במרכז בעזרת הקוטר העיגולי של הירק, צרו כיס ומלאו במילוי וסיגרו לעיגול
זהו מוכן! ממליצה להשקיע, כדאי נסו, תבשיל עם טעם של עוד, הגישו לצד אורז לבן ויאללה חגיגה
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה