לןגן

בילישי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 11/10/2017 | 08:05
בילישי

תקציר המתכון: בילישי (סופגנייה במילוי בשר) על בסיס בצק שמרים.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה לנפות את הקמח ולעשות גומה במרכז, לשים את השמרים סוכר חצי מכמות המים לערבב טוב טוב לשים את השמן והביצה ואת יתר המים לערבב היתב ולהתחיל ללוש בצק להוסיף את המלח. ללוש בערך כ8 דקות עם עוד קצת שמן, ולהתפיח כשעה.

  2. על משטח משומן לחלק ל25 יחידות, ולכדרר אותם יפה ולשים על מגש משומן ומכוסה בניילון.

  3. לקחת מס׳ כדורים ראשונים ולשטיח עם ידיים משומנות לפיתה ובמרכזה לשים כדור של קציצה שטוחה (להשאיר שולים). את השולים מקבצים סביב ואז נוצר חור. את הבילישי שמים על מגש משומן ומכוסה עד שמכינים בערך 12 יחידות.

  4. מטגנים בשמן חם חצי עמוק על להבה בינונית עם החור כלפי מטה כל פעם 3-4 יח׳ לאחר מס׳ דקות להפוך לצד השני ולצקת לתוך הגומה חצי כף שמן, ולטגן עד להזהבה

  5. לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.