לןגן

פאי מוס שוקולד

מאת: לילך טייב, פורסם: 10/10/2017 | 12:38
פאי מוס שוקולד

תקציר המתכון: לכל חובבי השוקולד זו פצצת שוקולד אמתית!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למוס שוקולד

לפאי

לציפוי שוקולד גנאש

אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הפאי בקערה, מערבבים ולשים לקבלת בצק אחיד, מרפדים תבנית פאי בבצק.

  2. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, חום של 180 מעלות, למשך כחצי שעה.

  3. למוס שוקולד: מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה.

  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת נוקשה.

  5. מאחדים את 2 הקצפות לקערה אחת ומערבבים בעדינות בצורת עטיפה.

  6. ממיסים את השוקולד והריצ' בסיר כפול על אדים או במיקרו, מערבבים לקבלת קרם שוקולד גנאש. מוסיפים את קרם השוקולד למקצפת הלבנה ומערבבים יחד בעדינות בצורת עטיפה לקבלת מוס שוקולד.

  7. יוצקים את מוס השוקולד על הפאי המוכן רק לאחר שהפאי התקרר. מכניסים למקפי לחצי שעה.

  8. לציפוי גנאש שוקולד: ממסים שוקולד וריצ' בסיר כפול על אדים או במיקרו, מערבבים לקבלת קרם שוקולד גנאש. מוציאים את הפאי עם המוס מהמקפי ויוצקים מעל את קרם גנאש השוקולד. מחזיקים בשתי הידיים את תבנית הפאי ומטלטלים לכל הכיוונים בכדי לקבל שיכבה אחידה של הציפוי מעל כל העוגה.

  9. לקישוט מפזרים מעט קורקנט לוז במרכז העוגה.