לןגן

לחמניות מתוקות

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 10/10/2017 | 12:25
לחמניות מתוקות

תקציר המתכון: לחמניות עגולות מתוקות לכבוד ראש השנה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה לנפות את הקמח, לעשות גומה במרכז ולהשים את שאר המרכיבים חוץ ממלח, להתחיל ללוש ולהוסיף את המלח. הבצק דביק בסוף הלישה ללוש עם חופן של שמן, ולשים להתפחה של 40 דק׳. לאחר ההתפחה הראשונה ללוש שוב ולהתפיח הפעם השנייה כ 40 דק׳.

  2. על משטח משומן לחלק לגודל רצוי של לחמנייה. (אני חילקתי ל 18-20 יח׳)

  3. לכדרר עיגולים חלקים ויפים ולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ולכסות עם ניילון עד להכפלת הנפח בערך חצי שעה. להבריש בביצה ולפזר סוכר, ולאפות בתנור שמחומם מראש 200-220 מעלות עד להזהבה.